Clara Ursitti

  • Font size: Larger Smaller

Clara Ursitti is geboren inCanada in 1968. Ze woont en werkt in Glasgow, Schotland.

Clara Ursitti werkt met geur sinds begin jaren ’90 om zo treffende installaties en interventies te creëren die graven in de sociale en psychologische aspecten van geur. Ze is geïnteresseerd in non-verbale (chemische) communicatie, de niet-visuele zintuigen, speculatieve fictie en het geheugen. Haar werk omvat vaak situatie en context.

Voor de tentoonstelling creëerde Clara Ursitti in situ het olfactorisch werk 'Monument' (2015)

Deze site-specifieke installatie ‘Monument’ door Clara Ursitti is een olfactorisch monument, getimed om elk half uur af te gaan in de kamer, zoals kerk- of uurwerkklokken.

De geur dat het centrale stuk van het werk is, komt van een analyse van ontbindende menselijke lichamen welke de artiest de voorbij jaren heeft onderzocht. Ze heeft toestemming gekregen om een analyse te gebruiken dat deel was van een experiment, en heeft zitten wachten op de juiste situatie om met de geur te werken.

Door het sterke emotionele effect, heeft de artiest beslist om de geur niet continue in de ruimte te hebben, maar om te experimenteren met het vrijgeven van de geur in stukjes, elk half uur.

www.claraursitti.com

Supported by

clara-ursitti-logo-web