Oswaldo Maciá

  • Font size: Larger Smaller

Oswaldo Maciá is geboren in 1960 in Cartagena de Indias, Colombia. Hij is een in London gebaseerde beeldhouwer die voornamelijk werkt met geluid en geuren.

In zijn werk zoekt Oswaldo Maciá algemene ideeën omtrent kennis en perceptie in vraag te stellen. Zoals hij het zelf zegt: “De manier waarop we onze plaats in de wereld proberen te begrijpen is gestructureerd door bepaalde conventies en verwachtingen die vaak onze eigen onmiddellijke perceptie van wat ons omringt overweldigen. Door mijn geluid-beeldhouwwerken, geur-beeldhouwwerken, video’s en installaties, probeer ik ontmoetingen te creëren die meerdere relaties met wat-gedacht-wordt-de-realiteit-te-zijn initiëren en daarop reflecteren. Mijn werk heeft als doel alles wat-we-denken-dat-we-weten meer complex te maken door tegenstrijdige-percepties aan te bieden in voorstellen om beter te kijken, precieser te luisteren, en door meer aandacht te spenderen aan de zintuigen om zo dieper na te denken over de structuren van kennis waarop we beroep doen bij het construeren van datgene dat aanzien wordt als kennis.” Geur moet je doen stilstaan en denken.

Confession (2015)

‘Confession’ nodigt het publiek om te knielen bij een bekentenissenstand en om te staren en te ruiken in de ruimte. In de ruimte is er een aquarium die handelt als een geurdispenser en een geurensamenstelling vasthoudt. Het concept van de geurensamenstelling beantwoordt aan het fenomeen van bleekmiddel en het afbleken. Het werk wordt gepresenteerd bij een kopie van De bekentenissen van Sint-Augustinus.

Voor de realisatie van de geur deed Oswaldo Maciá een beroep op IFF parfumeur Ricardo Moya

www.oswaldomacia.com

Supported by

IFF Master Logo